آکنه‌ی هورمونی چیست و چطور باید با آن مقابله کرد؟

مطالعه این مطلب 6 دقیقه زمان می برد

آکنه‌ی هورمونی چیست

فهرست مطالب

آکنه‌ی هورمونی چیست

آکنه هورمونی یا جوش هورمونی چیست؟ این یک نوع آکنه یا جوش است که به دلیل نوسانات و اختلالات هورمونی ایجاد می شود و در دوران بلوغ بیشتر دیده می شود. با این حال، آکنه هورمونی می تواند در بزرگسالی نیز ظاهر شود و در زنان شایع تر است. طبق یک مطالعه در سال 2008، حدود 50 درصد از زنان بین 20 تا 29 سال و 25 درصد از زنان بین 40 تا 49 سال، آکنه دارند.

جوش هورمونی معمولا در ناحیه پیشانی، بینی و چانه ایجاد می شود و کسانی که از آکنه هورمونی رنج می برند معمولا پوست چرب دارند. تفاوت جوش هورمونی و کبدی با انجام آزمایشات لازم امکان پذیر است.

آکنه هورمونی می تواند خفیف تا شدید باشد. آکنه هورمونی خفیف معمولاً بدون درد است و به صورت دانه های سفید یا سیاه ظاهر می شود. در بیشتر موارد این نوع آکنه هورمونی خود به خود و بدون نیاز به دارو از بین می رود. آکنه هورمونی شدید تا متوسط ​​دارای التهاب است و پوست اطراف این آکنه ها ملتهب و حساس می شود. در این مقاله ابتدا به این می پردازیم که آکنه‌ی هورمونی چیست و چگونه ایجاد می شود و سپس روش های مقابله و کنترل آکنه هورمونی را توضیح می دهیم. پس با ما تا انتهای مقاله از آسو هلدینگ همراه باشید.

چه چیزی سبب بروز آکنه‌ی هورمونی می‌شود؟

بیشتر آکنه های هورمونی زمانی اتفاق می افتد که غدد چربی در پوست نسبت به گروهی از هورمون ها به نام آندروژن حساس تر می شوند. آندروژن ها باعث بزرگ شدن غدد چربی و افزایش تولید سبوم در پوست می شوند. همه انسان ها دارای سطحی از آندروژن هستند و این سطح در دوران بلوغ افزایش می یابد. برخی از زنان قبل از قاعدگی سطح تولید آندروژن را در بدن خود افزایش می دهند و اگر بدنشان به آندروژن حساس باشد دچار آکنه هورمونی می شوند.

اندوژن هایی مانند تستوسترون غدد چربی را تحریک می کنند تا چربی بیشتری تولید کنند و در نتیجه پوست را چرب تر می کنند. چربی یا سبوم اضافی منافذ باز و فولیکول های مو را مسدود می کند و در نتیجه باعث ایجاد آکنه یا جوش می شود. گاهی عفونت باکتریایی در این جوش ها ایجاد می شود که با درد و التهاب همراه است. تمیز نکردن صورت، لوازم آرایشی و بهداشتی کمدوژنیک، سبک زندگی و رژیم غذایی نامناسب، استرس و… می تواند این جوش ها را بدتر کند.

آیا ممکن است در هر سنی دچار آکنه‌‌ی هورمونی شوید؟

آکنه های هورمونی در دوران بلوغ بیشتر دیده می شود، اما همانطور که گفته شد برخی از خانم ها در هر سنی ممکن است به دلیل اختلالات هورمونی و جوش صورت قبل از قاعدگی دچار آکنه هورمونی شوند و برخی از آنها حتی پس از یائسگی نیز آکنه هورمونی را تجربه می کنند. خوشبختانه روش هایی برای کنترل و پیشگیری از بروز جوش های هورمونی یا آکنه وجود دارد که در ادامه مطلب به درمان خانگی جوش های هورمونی خواهیم پرداخت.

مطلب مرتبط: درمان جوش صورت در پوست‌ خشک

کنترل و درمان آکنه‌‌ی هورمونی

روش های زیر می توانند به شما در پیشگیری، به حداقل رساندن یا درمان جوش های هورمونی بپردازید.

1. رعایت یک روتین ساده و مناسب پوست و مراقبت از محیطی

اگر زمان زیادی را در اینستاگرام یا TikTok گذرانده‌اید، احتمالاً دیده‌اید که اینفلوئنسرها روتین های مراقبت از پوست مفصلی را به اشتراک گذاشته‌اند که شامل فهرست بلندبالایی از محصولات است. به گفته متخصصان پوست، استفاده بیش از حد از بسیاری از محصولات می تواند باعث تحریک پوست و بدتر شدن آکنه شود. اگر پوست شما مستعد آکنه هورمونی است، روتین پوست خود را ساده کنید. یک پاک کننده، مرطوب کننده یا آبرسان و ضد آفتاب ممکن است برای شما کافی باشد و یک محصول درمان آکنه را در کنار آن قرار دهید.

از لوازم آرایشی کمتر استفاده کنید و به طور کلی بهتر است در صورت داشتن آکنه از آرایش خودداری کنید و از محصولات برپایه آب استفاده کنید. همه ما به خوبی می دانیم که این غیرممکن است، اما باید سعی کنید تعداد دفعات آرایش را کاهش دهید. از خاراندن یا دستکاری کردن جوش خودداری کنید، زیرا این کار باعث باز شدن جوش و ورود هوا می شود که به باکتری ها اجازه می دهد وارد منافذ پوست شوند و خطر التهاب و عفونت را افزایش می دهند.

از رفتن به مکان های بسیار گرم که باعث تعریق می شود خودداری کنید. اگر هوا گرم و مرطوب است سعی کنید کمتر بیرون بروید زیرا تعریق باعث تشدید جوش و افزایش التهاب پوست و بدتر شدن عفونت جوش می شود. پس از تمرین و فعالیت بدنی شدید که باعث تعریق می شود، باید فورا دوش بگیرید تا میزان عرق در تماس با پوست به حداقل برسد.

2. تغذیه مناسب و مصرف مکمل های مناسب

سعی کنید بیشتر از غذاهای حاوی آنتی اکسیدان استفاده کنید، زیرا کمبود آنتی اکسیدان می تواند التهاب را بدتر کرده و تعداد آکنه های هورمونی را افزایش دهد. استفاده از غذاهای گیاهی غنی از آنتی اکسیدان ممکن است به اندازه داروهای شیمیایی موثر نباشد، اما می تواند التهاب پوست را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

مصرف مکمل هایی که برای کاهش عوارض قاعدگی و تنظیم هورمون های زنانه استفاده می شود، مانند روغن گل مغربی، ممکن است در کاهش آکنه هورمونی در زنان مفید باشد. اسیدهای چرب امگا 6 موجود در روغن گل مغربی می تواند نقش کلیدی در تنظیم و متعادل کردن هورمون های بدن شما داشته باشد، بنابراین منجر به درمان آکنه های هورمونی می شود.

قبل از اینکه با استفاده از محصول هورمونی برای درمان آکنه آشنا شوید بهتر است در رابطه با محصول سرم کلاژن تنورا که جز بهترین محصولات است، آشناییت پیدا کنید.

3. استفاده از محصول هورمونی برای درمان آکنه

محصولات زیادی برای درمان آکنه در بازار وجود دارد که برخی از آنها را می توان بدون نسخه تهیه کرد. اما مراقب باشید که در مورد آکنه‌ی هورمونی، از دو یا چند محصول درمانی به طور همزمان استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک بر اساس نوع مشکل شما این توصیه را به شما کرده باشد. استفاده از چندین نوع محصول دارویی به طور همزمان می تواند پوست شما را تحریک کند.

با درمان های ساده مانند لوسیون اسید سالیسیلیک 2 درصد شروع کنید که به راحتی در دسترس است و تحریک کننده نیست. از این محصول برای چند هفته استفاده کنید و ببینید آیا بهبود یافته اید یا خیر. سایر محصولات درمانی توصیه شده برای آکنه هورمونی عبارتند از:

  • بنزوئیل پراکسید
  • ژل آداپالن یا دیفرین
  • آزلائیک اسید
  • بتا هیدروکسی اسید

به متخصص پوست مراجعه کنید

اگر وضعیت آکنه‌ی هورمونی شما به قدری شدید است که محصولات مراقبت از پوست معمولی و بدون نسخه نمی توانند مشکلات شما را حل کنند، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. در صورت بروز آکنه شدید، پزشک داروهای قوی تری را تجویز می کند. آنتی بیوتیک ها، رتینوئیدها و داروهای هورمونی درمان هایی تجویز شده برای آکنه هورمونی هستند.

سخن پایانی

آکنه‌ی هورمونی را می توان تا حد زیادی کنترل کرد، اما ممکن است نتوانید به طور کامل از شر آن خلاص شوید. همانطور که سعی در پیگیری و درمان آکنه هورمونی دارید، سعی کنید با پوست خود صلح کنید و بیش از حد به آکنه هورمونی خود حساس نباشید. این ممکن است برای شما کمی متناقض به نظر برسد، اما بهتر است بدانید که انتظار داشتن پوستی بی نقص می تواند زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و باعث استرس شما شود.

آنچه در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها می‌بینیم معمولاً پوستی کاملاً صاف و بی‌نقص ارائه می‌دهد، در حالی که این تصاویر معمولاً فیلتر می‌شوند یا مدل‌ها آرایش زیادی دارند که با پوست طبیعی متفاوت است. برای اینکه احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید، روی قسمت هایی از صورت خود تمرکز کنید که به شما احساس خوبی می دهد. برای مثال، ممکن است بینی زیبا یا چشمان زیبایی داشته باشید که حس خوبی به شما می دهد. به جای نقاط ضعف خود، روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.

این پست را به اشتراک بگذارید

محصولات ویژه
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
Subscribe
Notify of
guest
0 نظرات
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
شاید از این مطالب خوشتان بیاید
سریع‌ترین راه از بین بردن لک قهوه‌ای صورت + معرفی بهترین محصولات
راز آرایش چشم‌ درشت: نکات کلیدی برای یک نگاه خیره‌کننده
۱۲ نکته‌ی مهم که باید برای داشتن موهای براق و سالم بدانید
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x